Κους κους με κοτόπουλο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κους κους με κοτόπουλο

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου
  • 300 γραμμάρια κους κους (δημητριακό από σιτάρι θα το βρείτε στα μεγάλα σούπερ στα βιολογικά προϊόντα)
  • 2 ώριμες σφιχτές ντομάτες
  • 2 μικρά αγγουράκια
  • 1 κίτρινη, 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1/4 του φλιτζάνια ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένετε, στεγνώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνετε. Τα ψήνετε 1 ώρα και 15′ μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε τα στήθη κοτόπουλου να κρυώσουν και τα κόβετε με ηλεκτρικό μαχαίρι σε πολύ λεπτές φέτες, αφού αφαιρέσετε τα κόκαλα. Βράζετε τα κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το στραγγίζετε καλά. Προσθέτετε το αγγούρι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, τις ντομάτες χωρίς σπόρους ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, το μαϊντανό, το σκόρδο και αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Κόβετε τις πιπεριές στη μέση, τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις ψήνετε 12′. Τις ξεφλουδίζετε, τις κομματιάζετε και τις προσθέτετε στο κους κους. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι και περιχύνετε το κους κους. Ανακατεύετε και σερβίρετε το κους κους με το κοτόπουλο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης