κρασόπιτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

κρασόπιτα

Υλικά

  • 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνια κονιάκ
  • 1 φλιτζάνια κρασί
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
  • 1 κουταλιές γλυκού κανέλα
  • Λάδι για το άλειμμα του ταψιού

για το σιρόπι:

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλούδα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε το κονιάκ, το κρασί, τη μισή κανέλα και λίγο λίγο το αλεύρι (κρατάτε μία κουταλιές σούπας) με το μπέικιν πάουντερ. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί Νο 28, το πασπαλίζετε με αλεύρι και στρώνετε τη ζύμη. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα και τα βράζετε για 10 λεπτά, Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνετε το ζεστό σιρόπι λίγο λίγο στο κρύο γλυκό. Το πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα και με λίγη κανέλα. Αφού απορροφήσει το σιρόπι, σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply