Κρέας με κολοκυθάκια
Υλικά
- 1 κιλό κρέας αρνί ή μοσχαρίσιο
- 1 κιλό κολοκυθάκια πράσινα τρυφερά (κατά προτίμηση)
- 150 γραμμάρια λάδι ή βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 2–3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
- λίγος μαϊντανός
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Κομματιαστέ το κρέας, τσιγαρίστε το μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο, προσθέστε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλατοπίπερο, λίγο νερό και σκεπάστε την κατσαρόλα να σιγοβράσει. Κόψτε τα κοτσάνια από τα κολοκυθάκια και πλύντε τα. Αν είναι μικρά και τρυφερά, χαράξτε τα με το μαχαίρι. Αν είναι μεγάλα, κόψτε τα στρογγυλά κομμάτια, τηγανιστέ τα λίγο και ρίξτε τα μέσα στο μισοψημένο κρέας. Σκεπάστε και πάλι την κατσαρόλα να βράσει και να μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλτσα του.