ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλο χωριάτικο έτοιμο
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
- 3–4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ξύλο κανέλας
- 250 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 3–4 κουταλιές σούπας ρύζι
- 3 αυγά
- 2 φλιτζάνια φέτα κομμένη σε κομμάτια
- λάδι
- σουσάμι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- τριμμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε κατσαρόλα 3-4 κουταλιές σούπας λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τον κιμά και την κανέλλα, την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε νιο 10′. Σε μια κατσαρόλα μαραίνουμε το σπανάκι σκέτο, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του, ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζουμε το σπανάκι στον κιμά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε τα αυγά και τη φέτα και τα ρίχνουμε στο μίγμα σπανάκι-κιμά. Αφαιρούμε το ξύλο της κανέλας. Απλώνουμε τα μισά φύλλα, αφού πρώτα τα λαδώσουμε ένα ένα σ’ ένα ταψί και αδειάζουμε το μίγμα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα αλείψουμε με λάδι. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180°C για 40′ περίπου. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.