Κρεατόπιτα

Κρεατόπιτα: απλή και νόστιμη συνταγή

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρεατόπιτα: Μια απλή και νόστιμη συνταγή

Μια απλή και νόστιμη συνταγή

  • Total Time: 2 hours 15 minutes
  • Yield: 16

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γραμμάρια μαγιά
  • 150ml χλιαρό γάλα
  • 2 αυγά
  • Ζωμός κρέατος
  • 1 κουταλιές σούπας βούτυρο

Γέμιση:

  • 1 κιλό μοσχάρι ή αρνάκι σε μικρούς κύβους
  • 1 κιλό μυζήθρα γλυκιά θρυμματισμένη
  • 45 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιές σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη ζύμη:

  1. Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα, προσθέτετε λίγο αλεύρι και ανακατεύετε, να γίνει ομοιογενής χυλός.
  2. Σκεπάζετε με πετσέτα κουζίνας και αφήνετε σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει.
  3. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, τα αυγά, το βούτυρο και ανακατεύετε.
  4. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε μέσα τόσο ζωμό, ώστε να γίνει μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  5. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να σταθεί.

Ετοιμάζετε τη γέμιση:

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια για μερικά λεπτά, να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτετε τον δυόσμο και το κρέας και τηγανίζετε για 15 λεπτά.
  3. Αλατοπιπερώνετε.
  4. Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το τυρί και την κρέμα γάλακτος.
  5. Ανακατεύετε, απλώνετε τη ζύμη σε φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  6. Ακουμπάτε το 2/3 της ζύμης σε μακρόστενο ταψί (20X30 εκ.), να καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά.
  7. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση με το κρέας, σκεπάζετε με την υπόλοιπη ζύμη και πιέζετε τις άκρες, να κολλήσουν καλά.
  8. Γαρνίρετε την επιφάνεια με κομμάτια από τη ζύμη, αλείφετε με αυγό και βάζετε στον φούρνο.
  9. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 1/2 -2 ώρες.
  10. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο, αν δείτε ότι αρπάζει η επιφάνεια της πίτας.
  11. Βγάζετε, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 2 hours
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης