Κρεατοπιτάκια σε ρολά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρεατοπιτάκια σε ρολά

Υλικά

  • 350 γραμμάρια κιμά
  • 1 κουταλιές σούπας κύμινο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι μαύρο
  • αλάτι

Για τη ζύμη:

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι. Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι, το αλεύρι και το αλάτι και τ’ ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μπαλάκια και τ’ αφήνουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια για μισή ώρα. Φτιάχνουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τον κιμά με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα πιπέρια και τα αχνίζουμε για 10′ περίπου. Αφήνουμε τι μείγμα να κρυώσει. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τη ζύμη μικρά φύλλα, λεπτά. Βάζουμε στο κέντρο λίγη γέμιση και διπλώνουμε σε ρολάκια. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι απ’ όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε ζεστά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης