Κρεατόπιτες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρεατόπιτες

!ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γραμμάρια βούτυρο μαλακό 8 κουταλιές σούπας κρύο νερό 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι !ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2 κλωναράκια σέλινου ψιλοκομμένα 1 πατάτα σε κύβους 3 κουταλιές σούπας βούτυρο 100 γραμμάρια καρότα ψιλοκομμένα 350 γραμμάρια μοσχάρι (κιλότο, σπάλα) σε μικρούς κύβους 120 γραμμάρια ζωμός λαχανικών ή κρέατος 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ή δυόσμος ψιλοκομμένος 1 αυγό χτυπημένο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 8 κουταλιές σούπας κρύο νερό
  • 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 κλωναράκια σέλινου ψιλοκομμένα
  • 1 πατάτα σε κύβους
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 100 γραμμάρια καρότα ψιλοκομμένα
  • 350 γραμμάρια μοσχάρι (κιλότο, σπάλα) σε μικρούς κύβους
  • 120 γραμμάρια ζωμός λαχανικών ή κρέατος
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ή δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι σε μπολ και ανακατεύετε, να γίνουν τρίμματα. Προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε καλά. Ζυμώνετε, να γίνει ομοιογενής ζύμη. Αδειάζετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε. Διπλώνετε σε διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το σέλινο, την πατάτα και τα καρότα. Τηγανίζετε για 6-8 λεπτά. Βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα. Ρίχνετε το κρέας και τηγανίζετε, να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά, να μαλακώσει. Αδειάζετε σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με τα λαχανικά, τον ζωμό και τον μαϊντανό. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
  3. Απλώνετε τη ζύμη σε φύλλο και χωρίζετε σε 8 στρογγυλά κομμάτια. Βάζετε από 2-3 κουταλιές σούπας γέμιση σε κάθε κομμάτι και διπλώνετε τη ζύμη προς τα πάνω, να κολλήσουν καλά οι άκρες της.
  4. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφετε με το αυγό και ψήνετε για 40-45 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν. Βγάζετε, μεταφέρετε σε ατομικά πιάτα ή πιατέλα και σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με φρέσκια σαλάτα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης