ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ με μαχλέπι
για 8 άτομα:
Υλικά
- 3 –4 σπόρους μαχλεπι σπασμένου
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- 6 κρόκους αβγών
- 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη σκούρα και λίγη ακόμη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C και χτυπάτε πολύ καλά τους 6 κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ζεσταίνετε για 30 λεπτά και σε χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς να βράσει,την κρέμα γάλακτος με τους σπόρους μαχλεπι και την αφήνετε να κρυώσει.
- Στραγγίζετε για να αφαιρέσετε τους σπόρους και τη ρίχνετε στο μίγμα των αβγών. Ανακατεύετε καλά και μοιράστε την κρέμα σε τέσσερα ατομικά πυρίμαχα σκεύη. Τα βάζετε μέσα σ’ ένα ταψάκι, προσθέτετε ζεστό νερό, τόσο που η στάθμη του να φτάνει τα φορμάκια μέχρι τη μέση και ψήνετε τις κρέμες για 20-30 λεπτά ή μέχρι να πήξουν στο κέντρο. Αφού κρυώσουν οι κρέμες τελείως, αφήνετε τα φορμάκια στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον ή ακόμη καλύτερα για όλη τη νύχτα.Όταν θέλετε να σερβίρετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια της κάθε κρέμα με ζάχαρη (περίπου κουταλιές σούπας για κάθε φορμάκι) και τις ψήνετε σε δυνατό γκριλ ή με φλόγιστρο, μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια τους και να γίνει σκούρα.