κρέμα και εξωτικά φρούτα
Ψήσιμο: 20′ για 2 άτομα
Υλικά
- 1 μάνγκο
- 2 ακτινίδια
- 1/2 μικρή παπάγια
- 1/2 μπανάνα
- 2 κρόκους αυγών
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιές σούπας νερό
- 1/2 κουταλιές γλυκού κορν φλάουρ
- λίγη εσάνς αμυγδάλου
- 120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ελαφριά χτυπημένη
- λίγο λικέρ από βατόμουρο
Εκτέλεση
- Πλένετε τα φρούτα, τα καθαρίζετε, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε κύβους ή φετάκια. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Τα πασπαλίζετε με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και τα περιχύνετε με 2-3 σταγόνες εσάνς αμυγδάλου. Χτυπάτε με το μίξερ σε άλλο πυρίμαχο μπολ τους κρόκους των αυγών με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, το νερό και το κορν φλάουρ μέχρι να αφρατέψουν. Μεταφέρετε το μπολ σε μπεν μαρί και βράζετε συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε την κρέμα κατά μικρές ποσότητες ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Τοποθετείτε τα φρούτα σε πυρίμαχο ταψάκι και τα περιχύνετε με το λικέρ. Απλώνετε την κρέμα και πασπαλίζετε (προαιρετικά) με λίγη ζάχαρη ακόμη. Ψήνετε 8′-10′ μέχρι να ροδίσει η κρέμα