ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Υλικά
- 750 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 κρόκοι αυγών
- 70 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
- 1 ποτηράκι ρούμι ή κονιάκ
Εκτέλεση
- Ρίξτε στο γουδί την αμυγδαλόψιχα και ψιλοκοπανίστε την με λίγη ζάχαρη. Βάλτε σε μπολ το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπήστε τα καλά (οχτώ ως δέκα λεπτά). Προσθέστε έναν ένα τους κρόκους και, αφού χτυπηθούν όλα μαζί αρκετή ώρα ακόμη, ρίξτε το κονιάκ ή το ρούμι και την αμυγδαλόψιχα. Ανακατέψτε καλά και, όταν ετοιμαστεί η κρέμα, γαρνίρετε μιλφέιγ ή άλλο γλύκισμα.