Κρέμα με άρωμα μαστίχας και σάλτσα με μέλι και ξερά σύκα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρέμα με άρωμα μαστίχας και σάλτσα με μέλι και ξερά σύκα

για 8-10 άτομα:

Υλικά

  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 1 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φακελάκια ζελατίνα σε σκόνη
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
  • 1 Κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 21 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • για τη σάλτσα:
  • 200 γραμμάρια σύκα ξερά.
  • 1/2 φλιτζάνια μέλι,
  • 2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

  1. Σε τηγανάκι ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και το ανακατεύετε με τη μαστίχα μέχρι να λιώσει. Το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε στο μίξερ το ανθότυρο με τη
  2. ζάχαρη, το γιαούρτι, τη λιωμένη μαστίχα και το λικέρ, μέχρι να γίνουν ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Διαλύετε τη ζελατίνα σε 12 φλιτζάνια κρύο νερό, την ανακατεύετε με 1/2 φλιτζάνια ζεστό και όταν κρυώσει, την ενσωματώνετε στο μείγμα του ανθότυρου ανακατεύοντας. Καλύπτετε τα τοιχώματα μιας φόρμας με πλαστική μεμβράνη και ρίχνετε μέσα την κρέμα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνετε να σφίξει για 8-10 ώρες. Το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και σερβίρετε με τη σάλτσα σύκων.

Για τη σάλτσα: βάζετε σε κατσαρολάκι τα σύκα. το μέλι και το νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Ψιλοκόβετε τα σύκα και γαρνίρετε την κρέμα.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης