Κρέμα με τσέρι
Για 6 έως 8 άτομα
Υλικά
- 4 αυγά
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνια τσέρι
- λίγη κανέλα τριμμένη
- 6 φύλλα ζελατίνης
- λίγο αλάτι
- 1 κουτί Σαντιγί
Εκτέλεση
- Χωρίζετε τους κρόκους από τ’ ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη ώσπου να πήξουν και να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Προσθέτετε σιγά σιγά το τσέρι και την κανέλα. Μουσκεύετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και τη βάζετε σε κατσαρόλα για να τη λιώσετε με λίγο νερό. Την προσθέτετε στην κρέμα ανακατεύετε και τη βάζετε στο ψυγείο. Χτυπάτε τ’ ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα και την σαντιγί ώσπου να πήξει. Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα προσθέτετε ανακατεύοντας χαλαρά τη μαρέγκα και τη σαντιγί.
- Βάζετε πάλι την κρέμα στο ψυγείο και την αφήνετε εκεί ώσπου να τη σερβίρετε. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ετοιμάσετε μια κρέμα Μάρσαλ ή μια κρέμα κρασιού Πορτό. Στην κρέμα Μάρσαλ μπορείτε να προσθέσετε γαρίφαλα και στην κρέμα Πορτό λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.