Κρέμα ροδάκινου

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρέμα ροδάκινου

για περ. 4-6 μερίδες:

Υλικά

  • 3 ροδάκινα (κομμένα στη μέση)
  • 4 φύλλα λευκή ζελατίνη
  • 75 γραμμάρια αμυγδαλόπαστα
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
  • 175 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 75 γραμμάρια νουγκά φουντουκιού

Εκτέλεση

  1. Αφήνετε τα μισά ροδάκινα να στραγγίσουν και ξεχωρίζετε λίγο από το χυμό τους. Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Πολτοποιείτε καλά 2 μισά ροδάκινα μαζί με την αμυγδαλόπαστα που έχετε κόψει σε κύβους. Ζεσταίνετε ελαφρώς 4 κουταλιές σούπας από το χυμό που ξεχωρίσατε, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και λιώνετε μέσα τη ζελατίνη. Προσθέτετε ανακατεύοντας τον πουρέ αμυγδαλόπαστας-ροδάκινου και το γιαούρτι και τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο. Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει, χτυπάτε 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύετε μέσα. Γεμίζετε το μείγμα σε 4-6 φορμάκια (περ. 100-150ml το καθένα) που έχετε ξεπλύνει με κρύο νερό και το αφήνετε για 3-4 ώρες να πήξει. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Κόβετε το νουγκά φουντουκιού σε κύβους και το λιώνετε μέσα στην κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας (εναλλακτικά λιώνετε ανακατεύοντας την κρέμα νουγκά-φουντουκιού). Κόβετε τα υπόλοιπα μισά ροδάκινα σε λωρίδες. Αναποδογυρίζετε τα φορμάκια πάνω σε πιάτα για να βγει η κρέμα, την περιχύνετε με τη σως νουγκά και γαρνίρετε με τις λωρίδες ροδάκινου.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply