ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΡΥΑ
Υλικά
- 2 1/2 φλιτζάνια φρέσκο βούτυρο
- 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 4 αυγά ολόκληρα ή 5 κρόκοι αυγών
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
- Βάλτε το φρέσκο βούτυρο σε σουπιέρα γυάλινη και δουλέψτε το καλά με το χέρι σας. Ρίχνετε λίγη λίγη τη ζάχαρη άχνη δουλεύοντας συνεχώς και αμέσως προσθέστε τα αυγά (ολόκληρα ή τους κρόκους) και τη βανίλια. Δουλέψτε τα όλα μαζί, ώσπου να στρώσει η κρέμα και να γίνει λεία. Εάν δεν την χρησιμοποιήσετε αμέσως (για τούρτα, πάστες κλπ.), διατηρήστε την στο ψυγείο, γιατί υπάρχει περίπτωση να λιώσει το φρέσκο βούτυρο και να χαλαρώσει η κρέμα.
- Σημείωση: Αν θέλετε η κρέμα σας να είναι πιο αφράτη και να έχει μεγαλύτερο όγκο με τα ίδι πα υλικά, χτυπήστε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτοντας και μισό φλιτζάνια ζάχαρη.