Κρέμα βουτύρου κρύα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΡΥΑ

Υλικά

  • 2 1/2 φλιτζάνια φρέσκο βούτυρο
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά ολόκληρα ή 5 κρόκοι αυγών
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το φρέσκο βούτυρο σε σουπιέρα γυάλινη και δουλέψτε το καλά με το χέρι σας. Ρίχνετε λίγη λίγη τη ζάχαρη άχνη δουλεύοντας συνεχώς και αμέσως προσθέστε τα αυγά (ολόκληρα ή τους κρόκους) και τη βανίλια. Δουλέψτε τα όλα μαζί, ώσπου να στρώσει η κρέμα και να γίνει λεία. Εάν δεν την χρησιμοποιήσετε αμέσως (για τούρτα, πάστες κλπ.), διατηρήστε την στο ψυγείο, γιατί υπάρχει περίπτωση να λιώσει το φρέσκο βούτυρο και να χαλαρώσει η κρέμα.
  2. Σημείωση: Αν θέλετε η κρέμα σας να είναι πιο αφράτη και να έχει μεγαλύτερο όγκο με τα ίδι πα υλικά, χτυπήστε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτοντας και μισό φλιτζάνια ζάχαρη.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης