ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΚΑΦΕ
Υλικά
- 10 κρόκοι αυγών
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 750 γραμμάριαγάλα βρασμένο
- 3 φλιτζάνια φρέσκο βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας καφέ στιγμής
- μiα πρέζα αλάτι
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 1/2 κουταλιές σούπας σούπας στιγμιαίος καφές
- 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια άνθος αραβοσίτου ή κορν φλάουρ
- 3 κρόκοι αυγών
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
- Ρίξτε τους κρόκους μέσα σε κατσαρόλα και χτυπήστε τα με τη ζάχαρη και το ελάχιστο αλάτι. Ρίξτε μετά λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας και, αφού ψήσετε την κρέμα κανονικά στη φωτιά, αφήστε την να μισοκρυώσει και ανακατέψτε την πρώτα με το βούτυρο και μετά προσθέστε και το στιγμιαίο καφέ.
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
- Βάλτε τον καφέ σε κατσαρόλι και διαλύστε τον με ενάμιση φλιτζάνια ζεματιστό νερό. Προσθέστε το μισό γάλα και βάλτε το κατσαρόλι στη φωτιά. Μέσα στο άλλο μισό γάλα (κρύο), ρίξτε το κορν φλάουρ ή το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη, τους κρόκους και τη βανίλια. Αφού τα ανακατέψετε καλά και γίνουν όλα ένα μίγμα, ρίχνετε λίγο λίγο με κουτάλι από το κατσαρόλι που θα έχει κάψει με τον καφέ και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα. Στο τέλος, αδειάστε την κρέμα στο κατσαρόλι, βάλτε την στη φωτιά και ανακατεύετε, ώσπου να πήξει. Αδειάστε την μετά στα πιάτα κρέμας, ή σε μπολ και, όταν μισοκρυώσει, βάλτε την στο ψυγείο, ώσπου να έρθει η ώρα να τη σερβίρετε.