Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

για 2 κούπες:

Υλικά

  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 4 κροκάδια
  • 2 κούπες γάλα
  • λίγη βανίλια
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο σε κομματάκια
  • 1 κούπα σαντιγί (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μια αντικολιτική κατσαρόλα ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια με (1/4) κούπας γάλα, ρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Βράστε το υπόλοιπο γάλα και ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας ζωηρά. Σιγοβράστε το μίγμα σε μέτρια φωτιά επί 15′-20′ ανακατεύοντας συνεχώς. Η κρέμα πρέπει να βράσει καλά, για να μην μυρίζει το αλεύρι. Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε τη βανίλια και το βούτυρο. (Αν η κρέμα γίνει σφικτή, αραιώστε την προσθέτοντας λίγο γάλα. Αν γίνει αραιή και δεν πήζει, διαλύατε λίγο ακόμη κορν φλάουρ σε δύο κουταλιές σούπας γάλα και προσθέστε το στην κρέμα. Συνεχίστε το βράσιμο, ώσπου να πήξει. Αν η κρέμα σβολιάσει, περάστε την από λεπτή σίτα ή χτυπήστε τη λίγο στο μπλέντερ). Αφήστε την κρέμα να κρυώσει. Για να μην πιάσει κρούστα, κολλήστε στην επιφάνεια ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη. Όταν κρυώσει εντελώς, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά μέσα στην κρέμα τη σαντιγί. Διατηρείται στο ψυγείο 2 ημέρες. Δεν συνιστάται να βάλετε την κρέμα στην κατάψυξη. Εναλλακτικά, αντικαταστήστε το αλεύρι με κορν φλάουρ.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης