Κρεμμύδια γεμιστά με κοτόπουλο και τυριά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρεμμύδια γεμιστά με κοτόπουλο και τυριά

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 100ml. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 δόση μπεσαμέλ (βλέπε σάλτσες)
  • 100 γραμμάρια γκοργκοντζόλα λιωμένη με πιρούνι
  • 80 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 50 γραμμάρια έμενταλ ή γκούντα τριμμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 12 μεγάλα κρεμμύδια
  • λίγη φρυγανιά ή κορν φλέικς θρυμματισμένα στο μπλέντερ

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια ολόκληρα και τα βράζετε 10′ σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και αφαιρείτε προσεκτικά ένα μεγάλο μέρος από τη σάρκα τους (την καρδιά τους), ώστε να γίνουν σαν θήκη, προσέχοντας να μη χαλάσετε το σχήμα τους. Ζεσταίνετε το βούτυρο και ροδίζετε τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, αφού τα ψιλοκόψετε. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε 20′ μέχρις ότου το κοτόπουλο μαλακώσει. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ και προσθέτετε τα τυριά και το κοτόπουλο. Ανακατεύετε καλά και γεμίζετε με το μείγμα τα κρεμμύδια. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψάκι, τα πασπαλίζετε με λίγη φρυγανιά ή κορν φλέικς και τα ψήνετε 40′-50′ (στην αρχή έχετε το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, που το αφαιρείτε στο τέλος για να ροδίσει το φαγητό).
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης