Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου

Υλικά

Για το φύλλο:

  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό τυροβολιά
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό, τριμμένο
  • 56 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνια άνηθο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη ζύμη !Για το φύλλο: ρίχνετε στο μίξερ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε με το γάντζο ζυμώματος. Προσθέτετε το λάδι λίγο λίγο με 3/4 του φλιτζάνια χλιαρό νερό. Ζυμώνετε καλά το μείγμα μέχρι να έχετε μια μέτρια ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Την κάνετε μπάλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε δροσερό μέρος.
  2. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: λιώνετε την τυροβολιά με πιρούνι. Την ανακατεύετε με τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το λάδι, τα χτυπημένα αυγά και αλατοπιπερώνετε.
  3. Ανοίγετε τη ζύμη σε δύο φύλλα, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε μέσα το μεγαλύτερο φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού. Ρίχνετε από πάνω τη γέμιση, την ισιώνετε και την καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο. Διπλώνετε προς τα μέσα όσο φύλλο πρoεξέχει.
  4. Χαράζετε την πίτα μέχρι κάτω σε κομμάτια. Τρυπάτε την επιφάνεια σε πολλά σημεία με πιρούνι και ραντίζετε με μπόλικο λάδι. Ψήνετε την κρεμμυδόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply