Κρεμμυδόπιτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρεμμυδόπιτα

Υλικά

Για τα φύλλα

  • 8 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 κουταλιές σούπας ξίδι
  • Λάδι !Για το άλειμμα των φύλλων
  • Αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 2 κιλά κρεμμύδια
  • 4 αυγά
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα, λιωμένη με πιρούνι
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1/2 φλιτζάνια σταφίδες ξανθές
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, λίγο αλάτι, προσθέτετε το λάδι και τα ζυμώνετε ρίχνοντας νερό τόσο, ώστε να γίνει μια ζύμη σφιχτή. Τη χωρίζετε σε τέσσερις μπαλίτσες και τις αφήνετε για 1/2 ώρα. Τις ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα. καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τις Βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε το σιμιγδάλι, τα τυριά, τις σταφίδες, τις ντομάτες τριμμένες και τα αυγά χτυπημένα. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί Νο 30 και στρώνετε τα δύο φύλλα, αλείφοντας το καθένα με λάδι. Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα, χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και τη ραντίζετε με λίγο νερό. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 1 και 1/2 ώρα.
  2. Αφού κρυώσει λίγο, την κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης