Αυτή η συνταγή για κρεμώδης σούπα με κάστανα και μυρωδικά είναι μια υπέροχη επιλογή για να απολαύσετε μια ζεστή και εύγευστη σούπα. Παρόλο που δεν είναι η πιο απλή συνταγή, αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, θα μπορέσετε να εντυπωσιάσετε τόσο τον εαυτό σας όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
PrintΚρεμώδες σούπα με κάστανα και μυρωδικά
Μια υπέροχη συνταγή για κρεμώδη σούπα με κάστανα και μυρωδικά. Δεν κρίνεται ιδιαίτερα εύκολη. Αν όμως ακολουθήσετε τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες τόσο σε σας όσο και στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.
- Total Time: 25 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 400 γραμμάρια κάστανα, βρασμένα για 35′ σε αλατισμένο νερό
- 50 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό (ή 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο)
- 1 πράσο (το λευκό μέρος) σε χοντρές ροδέλες
- 1 καρότο, βιολογικής γεωργίας, σε χοντρές ροδέλες
- 1 μίσχος σέλινου (χωρίς τα φύλλα), κομμένος σε 2-3 κομμάτια
- 50 ml κονιάκ
- 1 1/2 λίτρο ζωμός κότας χλιαρός
- αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- στη μύτη από 1 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1 κουταλια σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλια σούπας φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιές γλυκού ξερό
- 1 κουταλια σούπας φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς τα βρασμένα κάστανα. Προσθέτουμε το πράσο, το καρότο και το σέλινο και τα σοτάρουμε για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 15 λεπτά.
- Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάμε το περιεχόμενο της από το μπλέντερ, σε δόσεις ή αν έχουμε μπλέντερ χειρός, πολτοποιούμε τα κάστανα και τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα, μέχρι να διαλυθούν εντελώς και η σούπα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
- Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Γαρνίρισμα: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό, το εστραγκόν και το σχοινόπρασο, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
- Σερβίρουμε τη σούπα όσο είναι ακόμη ζεστή σε μπολ, πιάτα ή φλιτζάνια και προσθέτουμε στο κέντρο από 1 κουταλιές σούπας αρωματισμένη κρέμα γάλακτος.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 15 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική