Κρεμώδης σούπα με κολοκύθα και καρότα
για 6-8 μερίδες:
Υλικά
- 500 γραμμάρια κίτρινη κολοκύθα
- 500 γραμμάρια καρότα
- 2 πατάτες
- 2 πράσα
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιές σούπας τριμμένο τζίντζερ
- 4 φλιτζάνια ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι 2%
- λίγο μπούκοβο για το γαρνίρισμα
- αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και κόψτε σε ροδέλες τα καρότα, τα πράσα και σε μικρότερα κομμάτια τις πατάτες. Καθαρίστε από τη φλούδα και τους σπόρους την κολοκύθα και κόψτε την σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε στην κατσαρόλα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρετε τα με το Βούτυρο για λίγα λεπτά. Ρίξτε το ζωμό και το τζίντζερ, αλατοπιπερώστε και βράστε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Όταν μαγειρευτεί η σούπα, πολτοποιήστε την στην κατσαρόλα με τη ράβδο του μούλτι ή στο μπλέντερ και ξαναβάλετε την στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος. Αφήστε την σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά χωρίς όμως να βράσει. Μοιράστε τη σούπα στα πιάτα, βάλτε από μία κουταλιές σούπας για κάθε πιάτο και γαρνίρετε με το μπούκοβο.