κρέπες γεμιστές με σάλτσα ντομάτας
Υλικά
Για το χυλό:
- 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 αυγά
- 2 φλιτζάνια γάλα
- Λάδι !Για το τηγάνι
- Αλάτι
Για τη γέμιση:
- 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 1/2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνια μυζήθρα τριμμένη
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκ.
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 ξύλο κανέλας
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε λεκάνη το γάλα, το αλεύρι, τα αυγά χτυπημένα και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε τα υλικά με το σύρμα και αφήνετε το χυλό για 1/2 ώρα.
- Αλείφετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, ρίχνετε μισή κουταλιές σούπας χυλό, το κουνάτε για να απλωθεί ο χυλός σε όλο το τηγάνι και να γίνει η πιτούλα λεπτή. Μόλις ροδίσει, τη γυρίζετε για να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Τη βάζετε σε μια πιατέλα και συνεχίζετε, μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
- Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι, ρίχνετε το αλεύρι, το γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφού κρυώσει λίγο, προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε.
- Βάζετε από μία κουταλιές σούπας γέμιση σε κάθε πιτούλα και τη γυρίζετε σε ρολό. Τοποθετείτε τις κρέπες σε ταψί αλειμμένο με λίγο λάδι και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη δάφνη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζετε για 1/2 ώρα, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
- Μόλις βγάλετε από το φούρνο τις κρέπες, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και τις σερβίρετε.