Κρέπες με βούτυρο πορτοκαλιού
Υλικά
- 1 και ¼ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνιαγάλα
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο ανάλατο
- 1 φλιτζάνια αμύγδαλα
Για την γέμιση:
- 150 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο
- 1/3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 πορτοκάλια
- 2 κουταλιές σούπας γκραν μαρνιέ
Για το βούτυρο πορτοκαλιού:
- 125 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο
- 2 πορτοκάλια
- 1 λεμόνι
- 6 κύβοι ζάχαρης
- 2 κουταλιές σούπας γκραν μαρνιέ
Εκτέλεση
- Βάζετε όλα τα υλικά !Για τις κρέπες (εκτός από τα αμύγδαλα) στο μίξερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα ένας ομοιογενής χυλός. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 30′ τουλάχιστον. Ψιλοκόβετε στο μούλτι τη φλούδα των δύο πορτοκαλιών, τη βγάζετε και την αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιών, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνετε το λικέρ και χτυπάτε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αφαιρείτε το λευκό των πορτοκαλιών, κόβετε σε κομμάτια και αναμιγνύετε με το μείγμα. Πλένετε καλά και στεγνώνετε τα εσπεριδσειδή. Τρίβετε τη φλούδα τους με τους κύβους ζάχαρης για να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη. Τα κόβετε και τα αλέθετε στον πολυκόφτη. Προσθέτετε βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέτετε το λικέρ και το αφήνετε στη φωτιά για 2′ περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς. Το βγάζετε από τη φωτιά και το βάζετε στην άκρη. Ψιλοκόβετε τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη και τα καβουρντίζετε. Τηγανίζετε τις κρέπες μια μια στο μικρό τηγάνι, ή τις ψήνετε σε μια κρεπιέρα. Ζεσταίνετε το βούτυρο πορτοκαλιού σε ένα μεγάλο τηγάνι. Βάζετε μέσα τις κρέπες μια μια για να ζεσταθούν καλά σε χαμηλή φωτιά. Διπλώνετε κάθε κρέπα σε σχήμα φακέλου. Τις διατηρείτε ζεστές, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο. Γεμίζετε όλες τις κρέπες, τις βάζετε μέσα στο τηγάνι και τις ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα και σερβίρετε αμέσως.