Κριθαρότο: μύθοι και αλήθειες και μια υπέροχη συνταγή

Διαβάστε μύθους και αλήθειες για το κριθαρότο και δοκιμάστε αυτή την συνταγή που σας παρουσιάζουμε.

Είναι καιρός να ανατρέψουμε μύθους σχετικά με το φαγητό, και το κριθαρότο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Ο πρώτος μύθος που πρέπει να απορρίψουμε είναι ότι το κριθαρότο είναι πολύ γκουρμέ και συνεπώς, δύσκολο να παρασκευαστεί. Αυτό δεν ισχύει απόλυτα, καθώς υπάρχει μια απλή συνταγή που μπορείτε να ακολουθήσετε για να απολαύσετε το κριθαρότο όποτε το επιθυμείτε.

Ο δεύτερος μύθος που πρέπει να διαψεύσουμε είναι ότι το κριθαρότο είναι ένα πιάτο που σερβίρεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Αντίθετα, το κριθαρότο μπορεί να αποτελέσει μια υπέροχη καθημερινή επιλογή για φαγητό. Είναι ένα γευστικό, θρεπτικό και εξαιρετικά εύκολο πιάτο που μπορείτε να παρασκευάσετε στην άνεση του σπιτικού σας.

Παρακάτω σας προσφέρουμε μια συνταγή για κριθαρότο, ώστε να απολαύσετε αυτό το εύκολο και νόστιμο φαγητό στην άνεση της κουζίνας σας:

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κριθαρότο – μύθοι και αλήθειες

1ος μύθος “το κριθαρότο είναι γκουρμέ και άρα δύσκολο” Αλήθεια: Λάθος, το “σκέτο από γιουβέτσι” είναι το ίδιο δύσκολο. 2ος μύθος “Σερβίρεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις όταν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας. Λάθος: Σερβίρεται και ως απλό καθημερινό φαγητό. Μη σας μπερδεύει το όνομα “κριθαρότο”. Ότι τελειώνει σε -ότο δεν είναι απαραίτητα και δύσκολο. Δείτε την συνταγή που σας προτείνουμε και μαγειρέψτε την αύριο κιόλας!

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 μεγάλη τομάτα τριμμένη
  • 250 γραμμάριατυρί φέτα
  • 1/4 κουτ. γλυκού βασιλικό
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε ελαφρά.
  2. Ρίχνουμε το μισό από το κριθαράκι σε ένα τηγάνι και το τσιγαρίζουμε μαζί με το λάδι και το βούτυρο γάλακτος. Μόλις αλλάξει λίγο το χρώμα του, ρίχνουμε και το υπόλοιπο και ανακατεύουμε ελαφρά για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις βγάλει το μείγμα τα αρώματα του, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση για λίγο.
  4. Προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα, το αλάτι και τον βασιλικό.
  5. Ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζεστό ζωμό που κάναμε στο βήμα 1 μέσα στο κριθαράκι μας και ανακατεύουμε.
  6. Αφήνουμε να βράσει για 20 – 25 λεπτά (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
  7. Στην συνέχεια προσθέτουμε 1 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος για να πάρει άρωμα και χρώμα.
  8. Τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και 2 φυλλαράκια βασιλικό και σερβίρουμε

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε αντί για φέτα, τριμμένη μοτσαρέλα.

  1. Καλή σας επιτυχία
  • Author: Greekouzina
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Γεύμα
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Italian

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 390

Keywords: Κριθαρότο, κριθαράκι, γκουρμε,

Leave a Reply