Κριτσίνια
Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 60 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 12-15 λεπτά περίπου 20 κομμάτια Φούρνος Ηλεκτρικός: 200 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 3 (προθερμασμένος)
Υλικά
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- 40 γραμμάρια μαγιά μπίρας
- 250 ml χλιαρό νερό
- 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
- 40 γραμμάρια μαργαρίνη
- 1 κρόκος αβγού
- 1 κουταλιές σούπας γάλα
Εκτέλεση
- Θρυμματίστε τη μαγιά και αφήστε να γίνει μέσα στο νερό. Κοσκινίστε σε λεκανάκι το αλεύρι, Προσθέστε τη μαργαρίνη, το αλάτι και ανακατώστε με τη μαγιά. Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά). Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι, βγάλτε τη στον πάγκο και ζυμώστε ξανά. Χωρίστε τη ζύμη σε 20 περίπου κομμάτια, πλάστε τα σε κορδόνια περίπου 20 εκ, και βάλτε τα πάνω σε ταψί φούρνου, καλυμμένο με λαδόχαρτο, Σκεπάστε και αφήστε να ανέβουν περίπου 10 λεπτά. Χτυπήστε τον κρόκο με το γάλα και αλείψτε την επιφάνεια. Βάλτε τα στο φούρνο. Βγάλτε τα από το χαρτί και αφήστε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.