Κροκέτες από ψάρι
Υλικά
- 1/2 κιλό ψάρι για βραστό
- 3 πατάτες
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 2 αυγά
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το ψάρι και το πλένετε καλά. Βάζετε σε κατσαρόλα νερό να βράσει, ρίχνετε το ψάρι και το βράζετε για 10 λεπτά. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, αφήνετε να κρυώσει, αφαιρείτε την πέτσα, τα κόκαλα και βάζετε το ψαχνό σε μια λεκάνη. Βράζετε τις πατάτες, τις καθαρίζετε και τις πολτοποιείτε σε μια λεκάνη. Ρίχνετε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι με λίγο νερό. Μόλις πιουν το νερό, προσθέτετε δύο κουταλιές σούπας λάδι, τα σοτάρετε και τα ρίχνετε στη λεκάνη με το ψάρι. Προσθέτετε τον πουρέ πατάτας, τα αυγά χτυπημένα, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε, ώστε να γίνουν ένα μείγμα. Αφήνετε τη λεκάνη στο ψυγείο για 1 ώρα. Βάζετε λάδι στο τηγάνι να κάψει. Παίρνετε κουταλιές σούπας από το μείγμα, πλάθετε μπαλίτσες, τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τις βάζετε σε πιατέλα. Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 40 λεπτά. Σερβίρετε τις κροκέτες σε πιατέλα και τις περιχύνετε με τη σάλτσα.