Κροκέτες κοτόπουλο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κροκέτες κοτόπουλο

Υλικά

  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές γλυκού πάπρικα
  • 1/3 του φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνια τυρί ρεγκάτο τριμμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνια φρυγανιά σίκαλης τριμμένη
  • 1 φλιτζάνια κορν φλέικς τριμμένα στο μπλέντερ
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα φιλέτα 20′ σε λίγο νερό, στο οποίο θα έχετε προσθέσει τον κύβο των λαχανικών. Τα στραγγίζετε και τα κομματιάζετε στο μπλέντερ. Λιώνετε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το βούτυρο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το μπέικον. Προσθέτετε την πάπρικα και το αλεύρι. Ανακατεύετε γρήγορα και προσθέτετε το γάλα. Ανακατεύετε πάλι να πήξει η κρέμα. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κοτόπουλο και το τυρί. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το πλάθετε σε κροκέτες. Πανάρετε τις κροκέτες περνώντας τις πρώτα από το αυγό και μετά από τα κορν φλέικς και τη φρυγανιά. Αφήνετε δύο ώρες στο ψυγείο να σφίξουν και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι λίγες λίγες για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply