ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
Υλικά
- 1 μέτριο κουνουπίδι σε μπουκετάκια
- 330 γραμμάρια μπύρα
- 200 γραμμάρια τυρί τριμμένο (παρμεζάνα,ρεγκάτο)
- Αλεύρι
Εκτέλεση
- Ξεπλένετε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα βάζετε σε αλατισμένο νερό με λίγο ξίδι ή λεμόνι (για τη μυρωδιά) να βράσουν για 5-6 λεπτά να μαλακώσουν χωρίς να παραβράσουν. Σουρώνετε και αφήνετε να στραγγίσουν καλά. Σε μπολ ρίχνετε την μπύρα, το τυρί και αλεύρι τόσο ώστε να γίνει χυλός. Ζεσταίνετε λάδι σε βαθύ τηγάνι. Βουτάτε ένα – ένα τα μπουκετάκια στον χυλό να καλυφθούν καλά. Ρίχνετε στο ζεστό λάδι και τηγανίζετε λίγα – λίγα να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 4-5 λεπτά και σερβίρετε με φετούλες λεμόνι,