Κροκέτες ψαριού
για 4 μερίδες:
Υλικά
- 300 γραμμάρια φιλέτο ψαριού (πέρκα ή μπακαλιάρος)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιαντρος
- 1 κουταλιές σούπας fish sauce ή σόγια σος
- 1/2 φλιτζάνια τριμμένο ψωμί ολικής άλεσης
- 1 ασπράδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλιτζάνια γαλέτα για το πανάρισμα
Για τη συνοδευτική σάλτσα:
- 2 κουταλιές σούπας σόγια σος
- 1 κουταλιές σούπας λάδι τσίλι
- 2 κουταλιές σούπας χυμός λάιμ
Εκτέλεση
- Ξεψαχνίζετε το φιλέτο του ψαριού και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Βάζετε σε ένα μπολ το ξεψαχνισμένο ψάρι με τα ψίχουλα και το ανακατεύετε με το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τον κόλιαντρο, τη fish sauce και το ασπράδι. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και πλάθετε τις κροκέτες. Τις πασπαλίζετε με τη γαλέτα και τις αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Ψήνετε τις κροκέτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύετε τα υλικά !Για τη συνοδευτική σάλτσα και τη σερβίρετε με τις κροκέτες ψαριού.