Κρουασάν γιαουρτιού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρουασάν γιαουρτιού

Φούρνος Ηλεκτρικός: 180′ (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 3 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 75 λεπτά, χωρίς το χρόνο ξεκούρασης Χρόνος ψησίματος: 15-20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος 6-8 κομμάτια

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 150 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 125 γραμμάρια τυρί φέτα, θρυμματισμένο
  • 23 κουταλιές σούπας γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας σουσάμι
  • 3 κουταλιές σούπας παπαρουνόσπορος

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το γιαούρτι και το λάδι σε μπολ και ανακατώστε με μίξερ να γίνουν κρέμα. Ανακατώστε το τυρί μέσα στο γάλα και προσθέστε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα στο γιαούρτι. Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε το λίγο λίγο στο μείγμα γιαουρτιού. Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ.
  2. Τυλίξτε τη ζύμη με υγρή πετσέτα και αφήστε να ξεκουραστεί τουλάχιστον 1 ώρα. Ανοίξτε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε λεπτό φύλλο. Κόψτε τη σε τρίγωνα με κοφτερό μαχαίρι. Τυλίξτε τα τρίγωνα από τη μεγάλη πλευρά σε σχήμα κρουασάν. Αλείψτε ένα χαρτί φούρνου με ελαιόλαδο και τοποθετήστε επάνω τα κρουασάν. Χτυπήστε τον κρόκο με το νερό και αλείψτε την επιφάνεια. Πασπαλίστε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο. Βάλτε τα στο φούρνο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης