Κρουασάν με τυρί και ντομάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρουασάν με τυρί και ντομάτα

Υλικά

  • 300 γραμ. έμμενταλ τριμμένο
  • 500 γραμ. ζύμη για κρουασάν
  • 1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 ντομάτα
  • 1 αυγό
  • στη μύτη από το κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο
  • στη μύτη από το κουταλιές γλυκού αλάτι
  • λαδόκολλες

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε την ντομάτα, τη σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και την κόβουμε σε κομματάκια. Απλώνουμε το φύλλο της ζύμης για κρουασάν σε μια λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το έμμενταλ, απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και προσθέτουμε τα κομματάκια της ντομάτας. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό μαζί με τη λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα. Στη συνέχεια, το βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε ροδέλες, πάχους περίπου 2 εκατοστών. Στρώνουμε τη δεύτερη λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε πάνω τις ροδέλες, αφήνοντας κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το αλάτι και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια από κάθε ροδέλα. Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και αφήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά να φουσκώσουν. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Όταν φουσκώσουν, ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Όταν ροδίσουν, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε Μπορούμε να προσθέσουμε και ελιές, ψιλοκομμένες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply