Κρουασανάκια με σαλάμι
Υλικά
- 2 φύλλα ζύμη σφολιάτας (περίπου 300 γραμμάρια)
- 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ :
- 1 φλιτζάνια σαλάμι
- 1 μικρό αγγουράκι τουρσί
Εκτέλεση
- Σκεπάζετε ταψί με χαρτί ψησίματος. Ανοίγετε τπ ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε μεγάλο στρογγυλό κομμάτι. Κόβετε το στρογγυλό κομμάτι σαν κέικ σε 12 τρίγωνες φέτες. Κάνετε μια χαρακιά (περίπου 2,5 εκ.) στις άκρες των κομματιών προς τη μύτη και ανοίγετε ελαφρά, να χωρίσουν.
- Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ψιλοκόβετε το σαλάμι και το αγγουράκι σε κομματάκια π σε μπαστουνάκια. Τα ανακατεύετε. Αλείφετε λίγη από τη γέμιση το φαρδύ τελείωμα του κάθε κομματιού της ζύμης και διπλώνετε σε μικρά κρουασάν. Γυρίζετε τις άκρες προς τα μέσα, να γίνουν σαν μισοφέγγαρα και τα ακουμπάτε στο ταψί. Βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές σούπας νερό και αλείφετε με το μίγμα τα κρουασανάκια. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 10-15 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν για λίγο μέσα στο ταψί και τα σερβίρετε.