Κρύα σάλτσα ντομάτας
(Για 2 φλιτζάνια σάλτσα)
Υλικά
- 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2–3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 2 φλιτζάνια του τσαγιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- χυμό ενός λεμονιού
- 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιές γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση
- Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ.
- Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες. Σερβίρετε τη σάλτσα με ψάρι στη σχάρα ή με γαρίδες, αλλά και με θαλασσινά (στρείδια, κυδώνια, γυαλιστερές).
- Σημείωση: Αν θέλετε τη σάλτσα πιο πικάντικη, μπορείτε να αυξήσετε τη δόση της σάλτσας σόγιας.