125 γραμμάρια γλάσο με γεύση φουντούκι ή 125 γραμμάρια κουβερτούρα
Κεράσια τηγανιτά:
75 γραμμάρια αλεύρι
2 κρόκους
1/8 λίτρου λευκό κρασί
2 ασπράδια
250 γραμμάρια κεράσια με το κοτσάνι
λίπος για τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Τάρτες: Από το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, πλάθετε τη ζύμη. Αλείφετε με λίγο βούτυρο τα φορμάκια και στρώνετε τη ζύμη. Αφού τρυπήσετε με πιρούνι αρκετές φορές. Γεμίζετε με τα στραγάλια (για να μη φουσκώσει η ζύμη) και ψήνετε στους 200 C. περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύετε τους κρόκους, τη ζάχαρη και την βανίλια. Ρίχνετε τα αμύγδαλα και τον αφρό του χτυπημένου ασπραδιού. Γεμίζετε τις τάρτες με την κρέμα και τα βατόμουρα. Ψήνετε επί 20 λεπτά.
Φράουλες γκλασέ: Ανακατεύετε την κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη με το ασπράδι, γίνεται ένα γλάσο που θα κοκκινίσετε με τη χρωστική για τρόφιμα. Περνάτε με αυτό τις πλυμένες και στραγγισμένες φράουλες, κατά το ήμισυ.
Λιώνετε σε μεν μαρί την κουβερτούρα ή το γλάσο με γεύση φουντούκι και περνάτε με αυτό το άλλο μισό τμήμα της φράουλας, αφού φυσικά το προηγούμενο γλάσο έχει στεγνώσει τελείως.
Κεράσια τηγανισμένα:
Ανακατεύετε το αλεύρι, τα αυγά, το κρασί. Τέλος προσθέστε τη μαρέγκα από τα χτυπημένα ασπράδια. Πλένετε και στραγγίζετε τα κεράσια, τα βουτάτε στη ζύμη και τα ψήνετε φριτέζα σε 180 C. Ύστερα αφήνετε να στραγγίσουν σε χαρτί και τα πασπαλίζετε με την άχνη.