Κυδώνι γλυκό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κυδώνι γλυκό

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κυδώνια
  • 1 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζετε, μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι.
  2. Καθαρίζετε τα κυδώνια, τα κόβετε σε φέτες, ή στον ειδικό ρεντέ. Τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό για να μη μαυρίσουν και κατόπιν τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Βάζετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το κυδώνι. Αφήνετε να βράσει για 3 λεπτά και το στραγγίζετε. Προσθέτετε το κυδώνι στο κρύο σιρόπι, βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και τα βράζετε, μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, την αμυγδαλόψιχα και, αφού κρυώσει το γλυκό, το βάζετε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply