Κυδώνια γεμιστά με κιμά
Υλικά
- 4 κυδώνια μέτρια
- 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλιές γλυκού μπαχάρι
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 2 Πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
- 3 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κυδώνια και τα κόβετε στη μέση. Αφαιρείτε τα κουκούτσια, αδειάζετε λίγη από την ψίχα, τη βάζετε σε μπολ, πασπαλίζετε τα κυδώνια με λίγο αλάτι, πιπέρι και τα στρώνετε σε πυρίμαχο σκεύος. Σωτάρετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι. Προσθέτετε την ψίχα από τα κυδώνια, τον κιμά, τις πιπεριές, τα ανακατεύετε λίγο, προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε, ώσπου να μείνει η γέμιση με λίγη σάλτσα. Αφήνετε να κρυώσει, ρίχνετε το τυρί και ανακατεύετε. Γεμίζετε ένα ένα τα κυδώνια, τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο φούρνο. Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά, αφήνετε να κρυώσουν και το σερβίρετε.