Κυδώνια γεμιστά
Υλικά
- 8 κυδώνια
- 1 κιλό κιμάς
- 1 φλιτζάνια τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 φλιτζάνια Λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- μπαχάρι
- 2 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο
- 2 μεγάλες κόκκινες ντομάτες
- 2 κόκκινες πιπεριές
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα κυδώνια, σκάβουμε τα εσωτερικά τους, όπως τα κολοκύθια, τα αλατοπιπερώνουμε και βουτυρώνουμε από μέσα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά και ψιλοκομμένες τις πιπεριές και τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο, το μπαχαρικό και ελάχιστο νερό και αφήνουμε να βράσουν 10′, μέχρι να μείνει η γέμιση μόνο με το λάδι της. Γεμίζουμε ένα ένα τα κυδώνια, τα τοποθετούμε στο ταψί, ρίχνουμε το βούτυρο από πάνω και τα ψήνουμε, 30′ περίπου, σε μέτριο φούρνο.