Κυδώνια ψητά με μαύρη ζάχαρη, κόκκινο κρασί και αστεροειδές γλυκάνισο, για ένα γλυκό πιάτο με πλούσια γεύση και αρώματα. Σερβίρονται με χτυπημένη κρέμα και αμύγδαλα για έξτρα απόλαυση.
PrintΚυδώνια ψητά με μαύρη ζάχαρη και σαντιγί
Κυδώνια ψητά με μαύρη ζάχαρη και σαντιγί. συνταγή για 6 άτομα.
- Total Time: 60 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 3 μεγάλα κυδώνια
- 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού σκούρα μαύρη ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιές γλυκού αστερσειδές γλυκάνισο, τριμμένο στο ρεντέ
- 1 φλιτζάνια τσαγιού αμύγδαλα ψημένα και χοντροκομμένα
- 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- 2 κάψουλες βανίλια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στη μέση και μετά κάθε κομμάτι στα 3. Βάζουμε τα κομμάτια κοντά κοντά σε ταψάκι.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη, το κρασί και το αστεροειδές γλυκάνισο και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα τα κυδώνια και τα βάζουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν (40′ – 1′ ώρα).
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πήξει.
- Αραδιάζουμε τα κυδώνια σε μια πιατέλα μαζί με την υγρή σάλτσα τους και χωριστά σε μπολ σερβίρουμε τη χτυπημένη κρέμα. Πάνω από τα κυδώνια σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 50 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική