Η συνταγή αυτή για κυδώνια ψητά στο φούρνο είναι απλή και εύκολη, αλλά το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει με τη νόστιμη γεύση των ψητών κυδώνιων. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας για να προετοιμάσετε αυτό το εύγευστο γλυκό.
Αυτή η συνταγή για κυδώνια ψητά στο φούρνο είναι μια νόστιμη επιλογή για γλυκό ή επιδόρπιο. Απολαύστε το με την οικογένεια και τους φίλους σας!
PrintΚυδώνια ψητά στο φούρνο
Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!
- Total Time: 105 mins
- Yield: 8
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κυδώνια
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- λίγα γαρίφαλα
- 3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη. Σε μια κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το νερό, βάζουμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη να βράσουν για 8-10 λεπτά. Καρφώνουμε 2 γαρίφαλα σε κάθε κυδώνι και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
- Σουρώνουμε το ζουμί από τα κουκούτσια και το ρίχνουμε στο ταψί μαζί με κανέλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 βαθμούς, για 1 ώρα και 30 λεπτά-2 ώρες.
- Τα αφήνουμε με λίγο ζουμί. Το ζουμί αυτό όταν κρυώσει γίνεται ένα πολύ ωραίο ζελέ κυδωνιού, που το σερβίρουμε μαζί με τα κυδώνια. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε επιπλέον το γλυκό και με σαντιγί.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 90 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Κυδώνια, ψητά,