Οι κύβοι χουρμάδων, ένα γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση με την υγιεινή αξία των φυσικών συστατικών.
PrintΚύβοι χουρμάδων
Ένα πολύ νόστιμο γλυκάκι. Δεν συνιστάται για αρχάριους αλλά πιστεύουμε ότι αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε. Καλή επιτυχία. Για 36 περίπου κομμάτια
- Total Time: 35 mins
- Yield: 36 κομμάτια
Υλικά
- 200 γραμμάρια ημιαποξηραμένοι χουρμάδες
- 50 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 2 κουταλιές σούπας ρούμι περ.
- 250 γραμμάρια καρυδόψυχα
- 4 αυγά
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 σακουλάκι βανίλια
- 75 γραμμάρια αλεύρι σίτου
- 25 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 1/2 κ. γ. μυρωδικά για χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα
- 400 γραμμάρια μαύρη κουβερτούρα
- Επίσης: Χαρτί ψησίματος
Εκτέλεση
- Κόβετε τους χουρμάδες και τα δαμάσκηνα σε μικρά κομματάκια και τα μαρινάρετέ με το ρούμι. Χοντροκόβετε 150 γραμμάρια καρύδια.
- Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να γίνουν πηχτή κρέμα.
- Χτυπάτε τα ασπράδια ώστε να δημιουργηθεί η μαρέγκα. Ανακατεύετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τα μυρωδικά για χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα. Ανακατεύετε για λίγο τη μισή μαρέγκα με την κρέμα από τους κρόκους. Προσθέτετε τα καρύδια και τα αποξηραμένα φρούτα με το υγρό με την υπόλοιπη μαρέγκα.
- Απλώνετε το μείγμα σε μία φόρμα με ελατήριο (24 χ 24) στην οποία έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για περίπου 20 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει, το βγάζετε από τη φόρμα και το κόβετε σε κύβους (περ. 4×4).
- Τεμαχίζετε την κουβερτούρα, τη λιώνετε σε μπεν μαρί, περιχύνετε με αυτή τους κύβους, γαρνίρετε με τα υπόλοιπα καρύδια και αφήνετε να στεγνώσει.
Συμβουλή:
- Για να κοπεί ευκολότερα σε κύβους, ψήνετε το μείγμα την προηγούμενη μέρα και μόλις κρυώσει το τυλίγετε ολόκληρο με μεμβράνη και το αφήνετε.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Γαλλική