Λαχανικά φούρνου
για 4 μερίδες:
Υλικά
- 8 κολοκυθάκια
- 4 ντομάτες
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 κίτρινες πιπεριές
- 2 μελιτζάνες
- 200 γραμμάρια κατίκι
- 1 χούφτα φρέσκα ανάμεικτα ψιλοκομμένα μυρωδικά (δυόσμος, βασιλικός, θυμάρι)
- 2 κουταλιές γλυκού ξερός βασιλικός
- 1/2 φλιτζάνια τριμμένο κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες. Βγάζετε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε τέταρτα. Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες. Αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με το βασιλικό. Ανακατεύετε το κατίκι με τα φρέσκα μυρωδικά. Στρώνετε τα λαχανικά σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και ρίχνετε ενδιάμεσα στις στρώσεις το μείγμα με το κατίκι και τα μυρωδικά. Απλώνετε το τριμμένο κίτρινο τυρί στην επιφάνεια και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά, ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά και σερβίρετε.