Λαχανικά με γλυκόξινη σάλτσα Κίνα
Μερίδες 6-8
Υλικά
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 8 κλωνιά σέλινο
- 900 γραμμάρια καρότα
- 900 γραμμάρια κολοκυθάκια
- 250 γραμμάρια μανιτάρια
- 150 γραμμάρια ζαμπόν
- 6 κουταλιές σούπας ξύδι
- 1 κύβο κότας
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό ζεστό
- 6 κουταλιές σούπας μέλι
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι
- 4 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
- ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες, τα καρότα σε λεπτά μπαστουνάκια, τα κολοκυθάκια σε πολύ μικρούς κύβους, το ζαμπόν σε λεπτές λουρίδες. Ψιλοκόβετε το σέλινο και αφήνετε τα μανιτάρια ολόκληρα.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνετε όλα τα λαχανικά. Τα σοτάρετε 5 λεπτά, προσθέτετε τον κύβο κότας λιωμένο στο ζεστό νερό, μέλι, ξύδι, ελάχιστο αλάτι και τη σάλτσα σόγιας. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, 15 λεπτά, μέχρις να μαλακώσουν τα λαχανικά, αλλά να είναι ελαφρώς τραγανά.
- Διαλύετε το κορνφλάουρ σε 4 κουταλιές σούπας νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το ζαμπόν. Βράζετε 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Τα σερβίρετε μόνα τους ή γαρνιρισμένα με κρέας ψητό.