ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΩΓΚΡΑΝΤΕΝ ΑΛΑ ΜΕΞΙΚΑΝΑ
Μερίδες 4-6
Υλικά
- 2–3 φλιτζάνια Καλαμπόκι ξεπαγωμένο
- 4–5 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
- 4 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο
- 1–2 φλιτζάνια σάλτσα μεξικάνα
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνια τυρί γκούντα τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεπλένετε πολύ καλά τις πιπεριές και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Βάζετε το καλαμπόκι, το καλαμποκάλευρο, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι στο μπλέντερ σε μικρές ποσότητες και τα δουλεύετε μέχρι να γίνουν σαν πολτός. Απλώνετε το μισό μίγμα σε ταψάκι που έχετε ήδη βουτυρώσει και το σκεπάζετε με τις πιπεριές. Απλώνετε από πάνω το υπόλοιπο μίγμα και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο καλυμμένο με αλουμινόχαρτο 1 ώρα περίπου. Ζεσταίνετε λίγο τη σάλτσα μεξικάνα και την σερβίρετε μαζί.