Λαχανικά ψητά
Υλικά
- 2 μικρές μακρόστενες μελιτζάνες
- αλάτι
- 4 μεσαία κολοκύθια
- 1 κουταλιές γλυκού σκόρδο
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- λάδι
Εκτέλεση
- Κόβετε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τις πλένετε, τις κόβετε κατά μήκος και τις πασπαλίζετε με αλάτι. Τις αφήνετε 15 λεπτά να τραβήξουν, τις ξεπλένετε με κρύο νερό και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Πλένετε τα κολοκύθια, τα σκουπίζετε και τα καθαρίζετε κατά μήκος. Ανακατεύετε με πιρούνι το βούτυρο με σκόρδο και αλάτι. Αλείφετε τις μελιτζάνες με λάδι, αλατίζετε τα κολοκύθια και τ’ αλείφετε με το βούτυρο σκόρδου. Τα τοποθετείτε πρώτα με την πλευρά της φλούδας προς τα κάτω πάνω στη σχάρα, μετά από 3 λεπτά τα γυρίζετε και τα ψήνετε άλλα 5 λεπτά. Πριν από το σερβίρισμα τ’ αλείφετε και τα δύο με το υπόλοιπο βούτυρο σκόρδου. Αν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό γκριλ, τότε ψήστε πρώτα την αλειμμένη επάνω πλευρά.