Λαχανικά στο γουόκ Κίνα
Μερίδες 6
Υλικά
- 4 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιές σούπας τριμμένη πιπερόριζα
- 250 γραμμάρια μανιτάρια
- 400 γραμμάρια αρακά
- 1 μικρό λάχανο
- 2 κουταλιές γλυκού λ. τσαγιού βλασταρίνια
- 100 γραμμάρια φυστίκια ανάλατα
- 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κύβο κότας
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- ελάχιστο πιπέρι
Εκτέλεση
- Το φαγητό αυτό ψήνεται στο κλασικό κινέζικο σκεύος που λέγεται «ΓΟΥΟΚ». Αν όμως δεν έχετε, μεταχειριστείτε ένα μεγάλο πλατύ τηγάνι.
- Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι. Ρίχνετε το κρεμμύδι και την πιπερόριζα τριμμένα, το σκόρδο λιωμένο και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα σε φετούλες. Τ’ ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά επί 3 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά και το λάχανο ξυσμένο (να είναι 7 φλυτσάνια). Τα ψήνετε άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Λειώνετε τον κύβο στο νερό, τον ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε 5 λεπτά, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα λαχανικά, αλλά όχι να λειώσουν. Σερβίρετε αμέσως.