Λαχανικά στο γουόκ Κίνα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λαχανικά στο γουόκ Κίνα

Μερίδες 6

Υλικά

  • 4 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιές σούπας τριμμένη πιπερόριζα
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια
  • 400 γραμμάρια αρακά
  • 1 μικρό λάχανο
  • 2 κουταλιές γλυκού λ. τσαγιού βλασταρίνια
  • 100 γραμμάρια φυστίκια ανάλατα
  • 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κύβο κότας
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • ελάχιστο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Το φαγητό αυτό ψήνεται στο κλασικό κινέζικο σκεύος που λέγεται «ΓΟΥΟΚ». Αν όμως δεν έχετε, μεταχειριστείτε ένα μεγάλο πλατύ τηγάνι.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι. Ρίχνετε το κρεμμύδι και την πιπερόριζα τριμμένα, το σκόρδο λιωμένο και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα σε φετούλες. Τ’ ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά επί 3 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά και το λάχανο ξυσμένο (να είναι 7 φλυτσάνια). Τα ψήνετε άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Λειώνετε τον κύβο στο νερό, τον ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε 5 λεπτά, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα λαχανικά, αλλά όχι να λειώσουν. Σερβίρετε αμέσως.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply