Λάχανο με κιμά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λάχανο με κιμά

Υλικά

  • 2 κιλά λάχανο
  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1/4 του κιλού λάδι
  • 1 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 34 ντομάτες φρέσκιες ή 1 γεμάτη κουταλιές σούπας πελτές
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χοντροκόβουμε το λάχανο, το πλένουμε και το βάζουμε στην φωτιά με νερό να πάρει μια βράση. Στραγγίζουμε το ζουμί για να φύγει η βαριά μυρωδιά του. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το λάδι. Βάζουμε και τον κιμά, τον ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και τον αφήνουμε στην φωτιά ώσπου να βγει το ζουμί του. Προσθέτουμε την ντομάτα περασμένη από τρυπητό, το λάχανο, αλάτι και πιπέρι, λίγο νερό και σκεπάζουμε την κατσα-ρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει καλά και να μείνει μόνο με το λάδι του. Όταν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply