ΛΑΧΑΝΟ ΟΡΙΕΝΤΑΛ Κίνα
Μερίδες 6-8
Υλικά
- 250 γραμμάρια φασολάκια φρέσκα, ή κατεψυγμένα
- 1 μικρό λάχανο
- 1 ματσάκι ραπανάκια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κονσέρβα μπαμπού
- 150 γραμμάρια αμύγδαλα
- 1 δόση ντρέσινγκ σόγιας
Εκτέλεση
- Κόβετε τα φασολάκια σε κομμάτια μήκους 3 πόντων. Σε κατσαρόλα βάζετε νερό και τη βάζετε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τα φασολάκια και τα βράζετε τόσο ώστε να μαλακώσουν, αλλά να μείνουν αρκετά τραγανιστά. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε το λάχανο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τα μπαμπού και τα ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες.
- Σε μικρή κατσαρόλα βράζετε σε λίγο νερό τα αμύγδαλα. Τα σουρώνετε, τα ξεφλουδίζετε και τα ρίχνετε σε μικρό τηγάνι. Τα τσιγαρίζετε λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
- Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ σόγιας, περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε καλά. Γαρνίρετε με τα αμύγδαλα.
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΣΟΓΙΑΣ:
- Ανακατεύετε 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ηλιέλαιο, 3 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι, 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας, 3/4 κ. γλυκού σκόνη τζίτζερ, 1/6 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν.