ΛΑΧΑΝΟ ΤΣΑΟΥ ΜΕΪΝ Κίνα
Μερίδες 6
Υλικά
- 6 φλιτζάνια τσαγιού λάχανο ξυσμένο
- 1 μεγάλο ξερά κρεμμύδι
- ελάχιστο αλάτι
- 2 κουταλιές σούπαςούπας τσέρυ ξηρό
- 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 15γραμμάρια φρέσκια πιπερόριζα
- 2 κύβους κότας
- 4 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
- 2/3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 4 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το ξυσμένο λάχανο, το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, και την πιπερόριζα ξυσμένη. Ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα 3 λεπτά. Προσθέτετε τον κύβο κότας λιωμένο στο νερό, και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.