Λαχανοντολμάδες Χούμπλικ

Please follow and like us:

Λαχανοντολμάδες Χούμπλικ
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 1 λάχανο τουρσί (έτοιμο σε μεγάλα φύλλα)
  • ½ κιλό ανάμεικτο κιμά
  • 2 φρέσκες τριμμένες τομάτες
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (κονσέρβα ή φρέσκια)
  • 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση και προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό και ½ ποτήρι λάδι. Ανοίγουμε τα φύλλα του λάχανου και βάζουμε μία γενναία κ.σ. γέμισης, τυλίγουμε σε μεγάλους ντολμάδες. Σε χύτρα βάζουμε ένα φύλλο σκληρού λάχανου και τοποθετούμε σφιχτά τους ντολμάδες μας να γεμίσει ομοιόμορφα η κατσαρόλα. Αλατίζουμε ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το λάχανο μας. Στύβουμε το λεμόνι και περιχύνουμε με λάδι. Καπακώνουμε με ένα γερό πιάτο και βράζουμε σε χαμηλή ένταση για 1 ώρα ή με κλειστή χύτρα για 25-30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση