Λαχανοντολμάδες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λαχανοντολμάδες

Υλικά

για τη γέμιση:

  • 1/2 κιλό κιμά από βοδινό και χοιρινό κρέας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
  • 1 μεγάλο λάχανο
  • αλάτι
  • πιπέρι.
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φετάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό,ψιλοκομμένο.

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε το χοντρό κοτσάνι και τα χαλασμένα φύλλα από το λάχανο. Βράζετε το νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και βάζετε μέσα το λάχανο. Το βράζετε επί 5 λεπτά και το αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε να μείνει στο βραστό νερό επί 10 λεπτά για να μαλακώσουν τα φύλλα. Αναμιγνύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Παίρνετε ένα ένα φύλλο από το λάχανο, αφαιρείτε τα χοντρά σημεία, βάζετε μια γεμάτη κουταλιές σούπας από το μίγμα του κιμά και το τυλίγετε σε ρολό χωρίς να το σφίγγετε. Σοτάρετε σε γιουβέτσι με το βούτυρο τα κομμένα σε φέτες κρεμμύδια ώσπου να μαραθούν. Βάζετε μέσα σε σειρές τους ντολμάδες. Ρίχνετε επάνω το χυμό ντομάτας, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε το γιουβέτσι και αφήνετε τους ντολμάδες να σιγοψηθούν 1 1/2 περίπου ώρα. Τους σερβίρετε με γιαούρτι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης